VAUVAT

Tietenkin me kaikki haluamme antaa lapsillemme parhaan alun elämään. Jo kun lapsesi on 2 viikoa vanhaa, voit antaa vauvalle D-vitamiinia tippojen muodossa. Lue eteenpäin
Hinnat Luxplus-verkkokaupassa on tarkoitettu vain jäsenille. Liityt automaatisesti jäseneksi, kun teet ensimmäisen tilauksesi. Ensimmäinen jäsenyyskuukausi on ilmainen. Katso kaikki Luxplus-verkkokaupan jäsenedut.

VAUVAT

Tietenkin me kaikki haluamme antaa lapsillemme parhaan alun elämään. Jo kun lapsesi on 2 viikoa vanhaa, voit antaa vauvalle D-vitamiinia tippojen muodossa. Tämä ei ole enää välttämätöntä, kun hän täyttää 2 vuotta, sillä säännöllinen ruokavalio kattaa yleensä tarpeen.

Terveyshallitus ei suosittele antamaan alle 2-vuotiaille lapsille monivitamiinipillereitä. Kuitenkin jos lapsi syö huonosti, on nirso tai ruokavalio on yksipuolinen, saattaa olla hyödyllistä antaa hänelle vitamiineja. Tärkeintä on, että lapsesi saa tarpeeksi rautaa. Tätä on paljon esimerkiksi hernekasveissa, seesaminsiemenissä, cashewpähkinöissä ja kaurassa.

Raudan lisäaine voi olla C-vitamiini, joka parantaa sen imeytymistä kehoon. Siis on hyvä täydentää raudan annoksen vihanneksella tai hedelmällä, joka sisältää runsaasti C-vitamiinia. C-vitamiinin lisäksi kalkki on tärkeä sekä lapsille että kasvaville nuorille. Kalkki on tärkeä luiden ja hampaiden rakentamisessa, joten on tärkeä saada riittävästi sitä jo lapsuudesta lähtien. Kalkki vahvistaa luurankoa ja suojaa luita. D-vitamiini auttaa säätelemään kalkin saantia.

Vitamiinipillerit lapsille ovat tyypillisesti pureskeltavia vitamiinitabletteja. Muistahan, että lapsesi on oltava vähintään 1½-vuotias, jotta hänelle voi antaa pureskeltavia vitamiinitabletteja. Mikä brändi sinun pitäisi valita lapselleesi varmistaakseen, että hän saa rautaa, kalkkia, D-vitamiinia ja C-vitamiinia? Luxplusilla on esimerkiksi Futura, Kids Zoo ja Livol.

Kids Zoon vitamiinit sisältävät vain luonnollisia elintarvikevärejä ja mausteita eikä säilöntäaineita, gluteenia, munia, maitoa ja soijaa. Ne ovat hedelmien ja vihannesten muotoisia. Vitamiinipillerit sisältävät maissisiirappia ja sokeria. Sokeripitoisuus on kuitenkin enintään 2 g kappaleessa. Kids Zoo Multivitamin vahvistaa kaikkia kehon toimintoja ja sisältää liivatetta naudasta.

Futuran vitamiinipillerit ovat nallekarkkien muodossa. Nämä vitamiinipillerit eivät sisällä sokeria vaan makeutusaineita.

Livol sisältää mm. kalkkia ja D-vitamiinia, jotka vahvistavat vauvan luita kasvun aikana. Mansikanmakuinen Livol Multi Total Children on makeutettu sokerilla. Livol tuottaa vitamiineja eri mauissa.
Kyllä se on totta