Vain jäsenille:
Säästä kaikesta
Maksuton GLS toimitus
Ylimääräistä säästöä BonusCashillä
Vain jäsenille:
Säästä kaikesta
Maksuton GLS toimitus
Ylimääräistä säästöä BonusCashillä
opas hajuvesien kerrostamiseen

Aloittelijan opas hajuvesien kerrostamiseen

Kirjoittanut Luxplus
Pssst! Oletko kuullut hajuvesien kerrostamisesta? Jos et, sinun on aika kokeilla.

Hajuvesikerrostus on tekniikka, jolla voit luoda jotain aivan erityistä: oman ainutlaatuisen tuoksusi. Se ei ole vain yksinkertainen tuoksusekoitus, vaan luova matka loputtomien mahdollisuuksien maailmaan luoda täysin oma ja persoonallinen tuoksu, jonka reseptin tiedät vain sinä.

Hajuvesikerrostuksen avulla voit yhdistää erilaisia tuoksuja luodaksesi jotain, joka ei vain tuoksu hyvältä, vaan myös kertoo oman tarinasi. Mutta se ei ole helppoa! Koska kaikki tuoksut eivät täsmää.

Tarkastellaan yhdessä harjoitusta ja tutkitaan kuinka voit luoda oman tuoksusi.


Mitä tarkoittaa hajuveden kerrostaminen?

Oletko kyllästynyt tuoksumaan kuin muut? Sitten hajuvesikerrostus on sinua varten.

Hajuvesien kerrostaminen tai tuoksujen kerrostaminen on luova prosessi, jossa yhdistät useita erilaisia tuoksuja luodaksesi ainutlaatuisen ja persoonallisen tuoksukokemuksen. Toisin kuin perinteisessä hajuveden käytössä, jossa käytetään tyypillisesti yhtä hajuvettä kerrallaan, hajuvesien kerrostamisessa voit sekoittaa erilaisia tuoksuja yhteen monimutkaisemman ja vivahteikkaamman tuoksun saavuttamiseksi.

Prosessia voidaan verrata värien sekoittamiseen uusien sävyjen luomiseksi tai musiikin säveltämiseen yhdistämällä eri sävyjä ja sointuja. Yhdistelemällä erilaisia tuoksuja voit räätälöidä oman nimikkotuosun, joka kuvastaa persoonallisuuttasi, mielialaasi ja henkilökohtaisia mieltymyksiäsi.

Mitä sinun tulee tietää ennen kuin aloitat

Ennen kuin aloitat hajuvesien yhdistämisen, on tärkeää ymmärtää tuoksunuotit. Hajuvedet koostuvat ensi-, keski- (kutsutaan myös sydäntuoksu) ja pohjatuoksuista.

Ensituoksut ovat ensimmäisiä tuoksuja, jotka haistat heti, kun levität hajuvettä – ne ovat yleensä kevyitä ja haihtuvat nopeasti.

Keskituoksut nousevat esiin, kun ensituoksut ovat haihtuneet. Ne muodostavat tuoksun ytimen ja lisäävät siihen luonnetta.

Pohjatuoksu muodostaa tuoksun perustan. Ne antavat tuoksulle pitkäikäisyyttä ja syvyyttä ja viipyvät iholla useita tunteja. 

Nyt kun sinulla on perusymmärrys hajuvesien tuoksuista ja niiden kehittymisestä, käydään läpi kaikki, mitä sinun tulee ottaa huomioon tuoksujen yhdistämisessä.

Menettely hajuveden kerrostamiseen

Tässä on aloittelija ystävälliset ohjeet sinulle, mikäli haluat oman nimikkotuoksun ja kokeilla hajuveden kerrostamista.

1) Aloita puhtaalta iholta

Ennen kuin edes harkitset, mitä tuoksuja yhdistää, on tärkeää, että aloitat täysin puhtaalta iholta.

2) Tasapainota tuoksun nuotteja

Palataan nyt tuoksunuottien eri tasoihin. Tasapainoinen hajuvesikerrostus vaatii hyvän tasapainon ensi-, keski- ja pohjatuoksujen välillä. Useita hallitsevia ensituoksuja yhdistämällä voi muodostua ylivoimainen tuoksu, joka haalistuu nopeasti. Toisaalta liiallinen pohjatuoksujen pitoisuus voi saada tuoksun tuntumaan raskaalta ja kuvottavalta. Pyri siksi tasapainoiseen sekoitukseen, joka tuoksuu kauniisti ajan mittaan ja esittää jokaisen tuoksunuotin parhaimmillaan.

3) Tuoksunuottien valitseminen

Kun olet uuden asian äärellä eli olet yhdistämässä hajuvesiä, voit valita kahdesta eri tavasta, ja sinun tulee noudattaa nyrkkisääntöjä.

👉 Yhdistä toisiaan täydentäviä tuoksuja

Kun yhdistät hajuvesiä, varmista, että valitsemasi tuoksut täydentävät toisiaan. Synergiset hajuvedet vahvistavat yleistä tuoksua ja luovat harmonisen sekoituksen. Varmistaaksesi yhdistämiesi tuoksujen välisen synergian, voit valita hajuvesiä samoilla tuoksuilla tai samasta tuoksuperheestä.

Voit esimerkiksi yhdistää kaksi hajuvettä, joissa molemmissa keskituoksuna/sydäntuoksuna on vanilja.


👉 Yhdistä yksinkertaisia ja monimutkaisia tuoksuja

Voit myös yhdistää tuoksuja eri tuoksuperheistä - tämä voi olla hieman monimutkaisempaa ja vaatii harjoittelua. Tuloksesta tulee myös monimutkaisempi ja vaatii kokeilua.

Voit esimerkiksi aloittaa sitruksisella ensituoksulla, lisätä kukkaisen keskituoksun ja viimeistellä puumaisella tai myskiisellä pohjatuoksulla. Tämä tekniikka vaatii enemmän huomiota yksityiskohtiin, mutta se voi johtaa upeaan tuoksukokemukseen.


138930-perfume-layering-lille-1715774660.jpg?auto=format,compress


Hyviä vinkkejä hajuvesien kerrostamiseen

Vinkki 1: Suihkuta ensin vahvin hajuvesi

Hajuvesien yhdistäminen edellyttää luonnollisesti yhden tuoksun suihkuttamista ennen toista. Aloita aina vahvimmalla hajuvedellä. Jos käytät voimakkainta hajuvettä viimeisenä, vaarana on hukuttaa toinen (tai muut).

Esimerkiksi tuoksuöljy tulisi levittää ennen perinteistä eau de parfumia, koska öljyissä on korkeampi tuoksupitoisuus. Jos käytät tuoksuja, joissa on sama prosenttiosuus tuoksuöljyä, levitä ensin raskaamman tuoksuinen, jotta kevyempi ei hautaudu sen alle.

Vinkki 2: Testaa paperilla ennen ihoa

Tämä vinkki on erittäin tärkeä! Ennen kuin levität uutta tunnustuoksuasi ihollesi, voit testata yhdistelmää hajustenauhalla. Tämä antaa sinulle käsityksen tuoksujen vuorovaikutuksesta sitoutumatta käyttämään tuoksua koko loppupäivän (voit kiittää meitä myöhemmin!).

Vinkki 3: Harjoittele

Harjoitus tekee mestarin! Aloita hajuvesikerrostaminen kokeilemalla pieniä määriä kutakin tuoksua välttääksesi ylivoimaisen koostumuksen. Yksi tai kaksi suihketta kutakin tuoksua pitäisi riittää arvioimaan niiden vuorovaikutusta. Kun tutustut prosessiin paremmin, voit säätää mittasuhteita mieltymystesi mukaan.

Vinkki 4: Yhdistä erilaisia kaavoja

Ei ole sääntöä, jonka mukaan kaikkien tuoksuyhdistelmien on oltava hajuvesimuodossa. Hajuveden kerrostaminen onnistuu helposti yhdistämällä esimerkiksi vartalovoiteen tai vartaloöljyn vivahteita hajuveden tai vartalosumun tuoksunuotteihin! Periaate on sama riippumatta kaavasta.


Etkö ollenkaan tiedä mistä aloittaa?

Tässä on kolme tuoksuyhdistelmää, jotka toimivat hyvin.

🌺 Kukka ja sitrushedelmä 🍋

Aloita voimakkaalla kukkaistuoksulla, kuten ruusulla tai jasmiinilla, ja lisää sitten raikas sitrustuoksu saadaksesi raikkaan ja kevyen lopputuloksen. Tämä yhdistelmä sopii täydellisesti lämpimiin kesäpäiviin.

🌳 Puu ja vanilja 🍦

Aloita massiivipuupohjaisella tuoksulla, kuten setripuulla tai santelipuulla, ja viimeistele se tuoksulla, jossa on kevyitä ja makeita vaniljaisia vivahteita. Tämä sekoitus luo kodikkaan ja lempeän tuoksun, joka sopii täydellisesti viileämpään säähän tai ulkoilmaan.

🌿 Mauste ja hedelmä 🍑

Start with some spicy scent notes, such as cinnamon or cloves, and combine them with a juicy, fruity scent, such as peach or apple. This combination is exciting and exotic, and really suitable for those who want a truly special and remarkable scent. 


Onko se silti arveluttavaa? Sitten voit hieman oikoa aloittamalla kerrostamisen valmiiksi valituilla yhdistelmillä 👇

Osta kerrostamiseen hajuvesi yhdistelmiä (klikkaa tästä!)

 

Kyllä se on totta

Kyllä se on totta. Jäsenhintamme OVAT huomattavasti normaalihintaa alhaisemmat. Osta jäsenhintaan, niin luomme automaattisesti jäsenyyden ensimmäisen tilauksen yhteydessä. Ensimmäiset 14 päivää ilmaiseksi. Sen jälkeen jäsenyys maksaa 9,95 eur kuukaudessa. Voit peruuttaa jäsenyyden jokaisen jäsenkauden lopussa.Lue lisää

Jäsenhintamme OVAT huomattavasti normaalihintaa alhaisemmat. Tämä johtuu siitä, että ostamme suuren valikoiman laadukkaita tuotteita suoraan tärkeimmiltä toimittajilta - ja siirrämme säästöt jäsenillemme.

Oletko valmis sanomaan hyvästit ylihinnoitelluille tuotteille? Osta jäsenhintaan, niin luomme automaattisesti jäsenyyden ensimmäisen tilauksen yhteydessä.

Ensimmäiset 14 päivää ilmaiseksi. Sen jälkeen jäsenyys maksaa 9,95 eur kuukaudessa – ja voit peruuttaa jäsenyyden kun itse haluat. Lue lisää